• Terchová - školský výlet

          • Dňa 16. 5. žiaci 5., 6., 7. a 9. ročníka zavítali do rodiska Juraja Jánošíka – do Terchovej.  Ako prvá bola na programe cesta vláčikom cez Terchovú, Vrátnu a Štefanovú s výkladom obohateným vtipmi. Vláčik nás vysadil na začiatku trasy k Jánošíkovým dieram. Aj keď boli kopce strmé, pohľad na krásnu prírodu nás hnal vpred. Dostali sme sa k hotelu Boboty, odkiaľ sme sa vydali na kolobežkách naspäť do Terchovej. Druhú skupinu čakali žiaci 5. a 6. triedy v obchode so suvenírmi. Po príchode druhej skupiny sme sa spoločne vybrali k rozhľadni Terchovské srdce. Cesta síce netrvala dlho, no za to bola poriadne strmá. Chvíľu sme si oddýchli a odvážili sme sa vyliezť na samotnú vežu, ktorá meria 30 m. Výhľad bol nádherný. Na tento deň budeme všetci dlho spomínať.

            Michaela Danišková, 5. ročník

             

            Dňa 16. 5. žiaci druhého stupňa navštívili rodný kraj Juraja Jánošíka. Po príchode do jeho rodnej dediny  Terchová  sme nastúpili do vláčika a užili si prehliadku malebnej dedinky, počas ktorej sme sa dozvedeli mnoho zaujímavostí. Navštívili sme Jánošíkove diery, kde nás obklopovala krásna príroda. Po turistike sme absolvovali jazdu na profikolobežkách, ktorá sa všetkým páčila. Neskôr sme išli do obchodu so suvenírmi. Výlet sme ukončili výstupom k rozhľadni. Bol to nádherný deň.

            Michaela Danišová, 5. ročník

             

            Dňa 16. 5. žiaci 5., 6., 7. a 9. ročníka zavítali do rodiska Juraja Jánošíka – do Terchovej.  Po príchode na nás už čakal vláčik. Počas jazdy nám sprievodca rozprával zaujímavosti o Jánošíkovi, Terchovej a okolí. Po príjemnej jazde sme sa vydali na túru po Jánošíkových dierach. Obdivovali sme malebnú a nedotknutú prírodu národného parku Malá Fatra. Dostali sme sa až k hotelu Boboty, kde sme si zobrali výstroj, vypočuli inštrukcie a vyrazili sme na divokú jazdu na kolobežkách.  Všetci sme sa šťastlivo premiestnili k obchodu so suvenírmi. Chvíľu sme čakali na druhú skupinu, keď dorazili, vydali sme sa na vyhliadkovú vežu Terchovské srdce. Pôvodne mala byť cesta nenáročná, ale nebola to pravda. Výstup nám dal dosť zabrať, ale výhľad stál za  to. Nakoniec niektorí odvážlivci vyšli aj na vežu. Výlet bol úžasný a v budúcnosti by som sa na toto čarovné miesto chcela vrátiť.

             

            Lea Gajdošechová, 5. ročník

          • Dopravná výchova na dopravnom ihrisku

          •    Dňa 16. mája 2024 si žiaci 1. a 2. ročníka preverili svoje teoretické aj praktické vedomosti z dopravnej výchovy na Dopravnom ihrisku v Trnave.

            Vyskúšali si znalosť dopravných značiek a svetelných zariadení pri riadení motokáry, bicykla a ako chodci. Naučili sa reagovať v rôznych situáciách.

             

          • Ponuka CPP Trnava- víkendový pobyt pre rodičov s deťmi

          • Vážení rodičia, 

            CPP Trnava v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom v rámci projektu zameraného na podporu duševného zdravia organizuje víkendový pobyt pre rodičov s deťmi. 

            Počas pobytu sa budeme zameriavať na prácu s emóciami, sebareguláciu, komunikáciu, či sebaúctu. Všetky aktivity budú pod vedením psychológov a špeciálnych pedagógov CPP Trnava. 

            Touto cestou si Vás a Vaše deti dovoľujeme osloviť s možnosťou zapojenia sa do tohto projektu svojou účasťou. Dopravu, ako aj náklady spojené s ubytovaním a stravou, hradí organizátor. Doprava bude zabezpečená formou spoločného autobusu, pričom čas odchodu ešte upresníme. Predpokladané ukončenie programu a rovnako aj odchod domov je naplánovaný na nedeľné popoludnie. 

            V prípade záujmu a ďalších otázok neváhajte kontaktovať naše Centrum poradenstva a prevencie v Trnave na tel. čísle 0918 418 775, alebo e-mailom na centrumtt@gmail.com

          • ŠMO v atletike

          • 3. mája sa naši žiaci zúčastnili ŠMO v atletike, ktoré sa konali na atletickom štadióne Slávia v Trnave.

              Školu reprezentovali F. Herman, M. Hubinský, M. Machka, S. Nemček, D. Čillag, L. Dobšovičová, R. Kostolanská, P. Lenoráková, D. Lopatková, V. Lopatková, A. Lovecká.

            Súťažili v disciplínach  - beh 60 m, 800 m, štafeta 4x 60 m, hod guľou, skok do diaľky.

            Najlepšie sa umiestnila Valentínka Lopatková, ktorá v behu na 60 m obsadila 1. miesto.

            Ďakujeme všetkým za vzornú reprezentáciu školy.

             

          • Čítanie pod perinou

          • Z 30.4. na 1.5. sa na našej škole objavili rozprávkové postavičky: 3 prasiatka, Bob a Bobek, Pat a Mat, Popoluška, Snehulienka a Macko Uško s priateľmi. Ich kráľovstvo Rozprávkovo bolo v nebezpečí a naši prváci z 1.A a 1.B  a druháci mali za úlohu vyriešiť rôzne úlohy a priniesť poriadok do tejto krajiny. 

            Zvládli to perfektne, hoci úlohy boli skryté a zakódované v tajomných QR kódoch.

            Okrem toho si užili opekačku a spoločnú prespávačku v priestoroch školy.

            Ďakujeme všetkým pani učiteľkám, ktoré sa podieľali na akcii a takisto pánovi starostovi za návštevu, darček  a prečítanie zaujímavého príbehu o Danke a Janke,