• Hrdlička na slepej koľaji - pozvánka

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

                   Pozývame Vás na premiéru divadelného predstavenia  v Boleráze - Hrdlička na slepej koľaji.

            Predlohou pre predstavenie sa stali poviedky svetoznámeho rodáka Stana Dusíka. A nie náhodou. Stano Dusík, akademický maliar, vydal v roku 1980 knihu Boleráz, Boleráz, ktorú tvoria poviedky – spomienky na svoje chlapčenské časy v rodnej obci. Námet na spracovanie sa núkal teda sám. Popri divadelnom predstavení súboru, ktorý chce nadviazať na slávnu históriu ochotníckeho divadla v Boleráze, bude otvorená výstava o histórii Bolerázu, ako aj výstava z diel autorov spätých s obcou. Popri Stanovi Dusíkovi nájdu počas večera miesto diela jeho súrodencov Jozefa Dusíka, Gabriely Hornáčkovej ale aj Ivana Slezáka a Michala Strašku.

                            Predstavenie pripravuje okruh nadšencov z rôznych spolkov (Podzámok, Brezina, SiNaj) a prvýkrát sa pri realizácii divadelného charakteru stretli pri muzikáli Keď Mária bola malá (2019). Autorom scenára je Juraj Gonšor, s réžiou a dramaturgiou mu pomáha Júlia Porubčanová, ktorá v Boleráze dlhé roky viedla detský tanečný  súbor Radosť. Večerom nás bude sprevádzať ĽH Brezinka a ĽH Brezina pod vedením Lenky Danišovej – Pobieckej.  Oba súbory pripravovali dlhé roky v obci celovečerné kultúrne predstavenia. Divadelné predstavenie Hrdlička na slepej koľaji chce tak prebrať pomyselnú divadelnú štafetu, ktorá z obce nikdy nezmizla.    

                            Podujatie organizuje obec Boleráz spolu s OZ Podzámok a Centrom tradičnej kultúry Boleráz. Slávnostný večer, ktorý bude 5. 11. 2022 v KD Boleráze, začne o 16:00.

                                         Tešíme sa na vašu účasť.

          • Okresné kolo vybíjanej

          • 13. októbra naše dievčatá súťažili v okresnom kole vybíjanej v zložení Alaxinová, Gajarská, Gergelyová, Jantová, Juhásová, Kollárová, Kostolanská, Krajčovičová, Kučerová, Lovecká, Matulová, Pestúnová.

                                       Pod vedením pani učiteľky Poláčkovej obsadili 2. miesto.

          • Školské kolo TO

          • 11. októbra sa konalo školské kolo technickej olypiády online formou.

                              kategória A:

            J. Bublinec - úspešný riešiteľ

            R. Kolenák - úspešný riešiteľ

            Š. Adamec-- úspešný riešiteľ

            F. Herman - úspešný riešiteľ

            K. Lančarič - úspešný riešiteľ

            J. Valentovič - úspešný riešiteľ

            S. Kormúth

            T. Cehláriková

            M. Malovec

                            kategória B:

            M. Cehlárik - úspešný riešiteľ

            S. Kostolanská - úspešný riešiteľ

            M. Trenčanský - úspešný riešiteľ

            Z. Gonšorová - úspešný riešiteľ 

             

            Do okresného kola postupujú J. Bublinec, R. Koleňák a M. Cehlárik.

                          

          • Dopravná výchova - 1.stupeň

          •       Dňa 6. októbra 2022 si žiaci 1. stupňa preverili svoje teoretické aj praktické vedomosti z dopravnej výchovy na Dopravnom ihrisku v Trnave.

            Vyskúšali si znalosť dopravných značiek a svetelných zariadení pri riadení motokáry, bicykla a ako chodci. Naučili sa reagovať v rôznych situáciách.

            Užili si pobyt vonku, prialo im krásne slnečné počasie!

             

          • Potulky Slovenskom - výchovný koncert

          •                                                                                                                                                                                       Boleráz 04.10.2022

               Mená Jaro Gažo a Radko Pažej sú medzi našimi žiakmi už veľmi dobre známe. Spájajú sa totiž s výchovnými koncertmi, na ktoré sa vždy všetci veľmi tešia. Nie však z toho dôvodu, že sa hodinku - dve nebudú učiť, ale preto, lebo vedia, že ich čaká zaujímavé predstavenie plné hudby, piesní a dobrej nálady. Títo dvaja hudobníci všetky dôležité informácie odovzdávajú žiakom prostredníctvom piesní, humorných dialógov a krátkych veselých scénok.

            Inak tomu nebolo ani dnes. Tancujúce a tlieskajúce deti boli dôkazom toho, že výchovný koncert s názvom Potulky Slovenskom mal vysokú vzdelávaciu i výchovnú úroveň. Informácie o najkrajších kútoch Slovenska boli nielen vhodne prispôsobené detskému poslucháčovi, ale i ozvláštnené nádhernou projekciou tých najkrajších kútov našej vlasti. Deti spontánne reagovali na všetky otázky, aktívne sa zapájali do programu a z plných hrdiel vyspevovali chytľavé refrény piesní.

                                      Ďakujeme a už teraz sa tešíme na ďalšie skvelé vystúpenia!

          • Kam na strednú školu?

          •  

            Dňa 27.9. sa naši deviataci zúčastnili akcie Kam na strednú školu,ktorá sa konala v Mestskej športovej hale v Trnava a svoje brány im otvorila aj SPŠ dopravná, na ktorú sa prepravili mestským vláčikom. Žiaci prežili príjemné dopoludnie, získali zaujímavé informácie o stredných školách v trnavskom kraji. Dúfame, že vďaka tejto akcii sa budú ľahšie rozhodovať kam povedú ich ďalšie kroky.

             

          • Na hodine výtvarnej výchovy

          •  

            Na výtvarnej sme v septembri stihli vytvoriť ovečky z pukancov, ktoré nám samozrejme aj chutili, urobili sme Halloweenske ruky rukaté a tiežveľa  krásnych šarkanov, ktorí nám rozveselia jeseň .

          • Európsky deň jazykov - 26. september

          •  

            26. september je deň, kedy si pripomíname ako je dôležité učiť sa cudzie jazyky, spoznávať kultúry a tradície iných krajín. Tento rok sa naša škola opäť zapojila do osláv Európskeho dňa jazykov a celý týždeň sme so žiakmi tvorili, hrali sa a zabávali.

            Pozrite akí sú šikovní!

          • Aktivity v ŠKD2

          • V ŠKD2 sme sa v septembri oboznamovali so zmenami v prírode - vytvárali sme jesenný strom pomocou fariem na telo. Tiež sme si zopakovali geometrické útvary a pre radosť sme deň hračiek oslávili tak, že si každé dieťa prinieslo svoju hračku, ktorú prezentovali pred spolužiakmi.