• ŠMO v malom futbale

          •          14. apríla naši žiaci A. Šimon, J. Bublinec, A. Daniš, T. Fajtl, F. Herman, F. Klementovič, K. Lančarič, M. Machka, P. Petranský a T. Urban sa zúčastnili ŠMO v malom futbale starších žiakov.

            Zvíťazili nad žiakmi zo ZŠ Špačince, Križovany, Brestovany a Hrnčiarovce nad Parnou. 

            1. miestom postupujú do vyššieho kola.

                              Blahoželáme za úspešnú reprezentáciu školy!

        • Triedne schôdzky ZRPŠ - oznam
          • Triedne schôdzky ZRPŠ - oznam

          • Vážení rodičia,

                         pozývame Vás na  triedne schôdzky ZRPŠ, ktoré sa uskutočnia 24. apríla 2022 (pondelok) formu konzultácií alebo celotriedne spoločné RZ.

            Konkrétny čas a spôsob konania RZ Vám oznámi triedny učiteľ cez Edupage.

            Tešíme sa na Vašu účasť!

                                          Mgr. D. Miškovičová, riaď. školy

                              

          • Deň narcisov 2023 - 20. apríl

          •                 Na Slovensku pribudne ročne okolo 40 000 onkologických pacientov. Život občas obráti sa naruby a to v mnohých prípadoch oznámenia onkologickej diagnózy. Liga proti rakovine ďakuje všetkým, ktorí sa na „život z ine jstrany“ dokážu pozrieť a byť solidárni v podobe pripnutia narcisu a prispenia do zbierky Deň narcisov.

              Na Slovensku je veľa zbierok, ktoré každý rok pomôžu ľuďom v ťažkej životnej situácii. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka narcisov tá najvzácnejšia. Pripnite si aj Vy, milí občania obce Boleráz a Klčovian tento kvietok na podporu onkologicky chorých pacientov.

            Deň narcisov sa bude konať tento týždeň vo štvrtok 20. apríla. Liga proti rakovine pomáha onkologickým pacientom na Slovensku už 33 rokov. Informácie o zbierke nájdete na www.dennarcisov.sk.

                 Oznamujeme Vám, že aj tento rok organizuje základná škola v spolupráci s MO Červeného kríža finančnú zbierku na pomoc Lige proti rakovine. Do zbierky môžete prispieť prostredníctvom svojich detí do pokladničky v základnej i materskej škole, do pokladničky pred kultúrnym domom v čase od 7.30 do 13.00 hod. 

            Zbierka bude aj v Klčovanoch pred obchodným domom COOP Jednota čase od 7.30 do 11.00 hod.

                Veríme, že aj tento rok sa zapojíme v čo najväčšom počte a pomôžeme tak tým, ktorí našu pomoc potrebujú.

                                               ĎAKUJEME, ŽE VIDÍTE ŽIVOT AJ Z INEJ STRANY

          • Pozdravy z Anglicka

          •                  V piatok nás čakalo zážitkové učenie s témou Charita. Žiaci dostali všeobecné informácie o téme a s otázkami od lektorov vyrazili do ulíc. Odpovede zistili od okoloidúcich ľudí a od pracovníkov charitatívnych organizácií.

            Poobede sme navštívili dedinku Clovelly. Je zaujímavá tým, že má najužšie ulice v Anglicku. Žiaci mali za úlohu zistiť, ako sa miestni prepravujú, nakoľko sa na ulicu nezmestí auto.

            Sobotný celodenný výlet sme absolvovali za krásneho slnečného počasia. Mali sme prehliadku  v Dunster Castle. V nedeľu sa tešíme na deň strávený s hostiteľskou rodinou.

          • Zápis do 1. ročníka

          •   V súlade s Vyhláškou  MŠ SR č.320/2008 Zb. o základnej škole a Zákonom č. 245/2008 Zb. o výchove a vzdelávaní v znení neskorších predpisov riaditeľka školy oznamuje rodičom, že

             

            zápis do 1. ročníka v ZŠ s MŠ Boleráz 456 na školský rok 2023/2024 sa uskutoční

            17. apríla 2023 od 13.30 – 17.30 hod. (pondelok).

            Na zápis prichádzajú zákonní zástupcovia spolu s dieťaťom.

             

            Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť.

            V šk. roku 2023/2024 sa zapisujú  deti narodené od 1.9.2016 do 31.8.2017.

            Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť svoje dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky bez ohľadu na to, či jeho dieťa dosiahlo školskú spôsobilosť.

            Žiak plní povinnú školskú dochádzku v základnej škole v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt (ďalej len „spádová škola“), ak pre neho zákonný zástupca nevyberie inú základnú školu. Žiak môže plniť povinnú školskú dochádzku v inej ako spádovej škole, ak ho riaditeľ tejto školy prijme na základné vzdelávanie.

            Pri zápise je potrebné predložiť nasledujúce doklady:

            • občiansky preukaz oboch zákonných zástupcov
            • rodný list dieťaťa
            • 20 eur na pracovné  a predpisové zošity
            • zákonný zástupca dieťaťa je povinný pri zápise uviesť osobné údaje v súlade so školským zákonom.
            • ak je výkon rodičovských práv a povinností k maloletému dieťaťu upravený súdom, zákonný zástupca dieťaťa preukáže pri zápise zverenie dieťaťa do osobnej starostlivosti -   sudn._rozh..docx
            • v prípade dieťaťa, ktoré je v starostlivosti centra poradenstva a prevencie, doklad o odbornom posúdení pripravenosti dieťaťa na školu (ak ho v čase zápisov už majú)

             

            Ako prebieha prihlasovanie a zápis:

            1. Poprosíme vyplniť elektronickú prihlášku na stránke školy zsboleraz.edupage.org (v hornej hlavnej lište – elektronická prihláška), naskenujte/odfoťte do prihlášky aj rodný list dieťaťa a občianske preukazy oboch zákonných zástupcov z oboch strán. Prihlášku je treba vypĺňať aj s diakritickými znamienkami (dĺžne, mäkčene) podľa rodného listu a OP v predstihu pred zápisom.
            2. Ak ste vyplnili elektronickú prihlášku – v čase zápisu ju podpíšete v škole. Prineste si aj rodný list dieťaťa a občianske preukazy. Nutná je účasť obidvoch zákonných zástupcov. V opačnom prípade potrebujeme písomný súhlas druhého zákonného zástupcu -  Cestne_vyhlasenie_druheho_ZZ(2)(1).doc  Ak nemáte možnosť elektronicky komunikovať so školou, všetky potrebné tlačivá Vám budú  k dispozícii  v škole počas zápisu alebo si ich vyzdvihnete v predstihu v škole v riaditeľni.
            3.  Deti, ktoré pokračovali v povinnom predprimárnom vzdelávaní, sa opätovne musia zúčastniť  zápisu na školský rok 2023/2024.
            4.  Ak dieťa po dovŕšení 6. roku veku nedosiahlo školskú spôsobilosť (nedosiahlo potrebnú zrelosť v   niektorej z hlavných vývojových oblastí vývinu dieťaťa - telesnej, mentálnej, sociálnej, emocionálnej, má     zdravotné problémy), môže rodič požiadať o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho     vzdelávania v materskej škole      -   Ziadost_o_pokracovanie_vzdelavania_v_MS_(2).doc   Súčasťou  takejto žiadosti o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v   materskej škole je:            

                            - odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast

                            - odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie

                            - informovaný súhlas zákonného zástupcu - 

                                           Informovany_suhlas_pokracovanie_v_plneni_ppv(3).doc

                   

            5.  Na základné vzdelávanie možno výnimočne prijať aj dieťa, ktoré nedovŕši šiesty rok veku a absolvovalo povinné predprimárne vzdelávanie, a to po splnení 3 podmienok:

                             a) súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie,

                             b) súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast,

                             c) potvrdenie o plnení povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.

             

            6.  Pokiaľ sa zákonný zástupca rozhodne zmeniť školu dieťaťa dodatočne po zápise, musí to oznámiť predchádzajúcej škole najneskôr do 30. júna, ktorý predchádza školskému roku, v ktorom sa má základné vzdelávanie začať.

             

             Riaditeľ vydá rozhodnutie o prijatí/neprijatí do 15.6.2023.

             

                  Vážení rodičia, chceme Vás požiadať o vytlačenie a vyplnenie tlačiva ohľadom podpisov zákonných zástupcov -  ak sa dohodnú zákonní zástupcovia, rozhodnutie o prijatí možno doručiť len jednému z nich, čo by škole pomohlo, aby nemusela vydávať rozhodnutia obom rodičom. Túto vzájomnú dohodu deklarujú zákonní zástupcovia písomným vyhlásením  podľa § 144a ods. 4 školského zákona -  Suhlas_s_vydanim_jedneho_rozhodnutia(2)(1).pdf

                     

                 Všetky ďalšie dôležité informácie dostanete pri našom osobnom stretnutí s Vami.

            Mgr. Daniela Miškovičová

            riaditeľka školy

          • Jazykový pobyt v Anglicku

          •             Prvý deň v škole sa žiaci zoznamovali s novým prostredím, so svojimi lektorkami a absolvovali prvé interaktívne vyučovacie hodiny v anglickom jazyku. Po obede, za dosť nepriaznivého počasia, bola pre nich pripravená prehliadke mesta so sprievodkyňou. Navštívili múzeum, prístav a kostolík. Potom riešili úlohy, v ktorých mali použiť informácie, ktoré sa dozvedeli z výkladu sprievodkyne.

            Druhý deň vyučovania bol zameraný súťažne. Žiaci pracovali v skupinách. Poobede nás čaká návšteva pláže.

                              Mgr. M. Gergelyová

             

          • Plavecký výcvik - apríl 2023

          •       Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci 3., 4. ročníka a z 5.B r v rámci osnov telesnej výchovy zúčastňujú základného plaveckého výcviku v Mestskej plavárni v Senici, v rozsahu 10 hodín.

            Cieľom výcviku je hravou činnosťou prekonať strach z vody, zvládnuť základné plavecké návyky, dýchanie do vody, splývanie na bruchu a chrbte, znakové a kraulové nohy, zoskok a vynorenie v malej a veľkej vode.

          • Jazykový pobyt - 2. deň na ceste tam

          •                        Naši žiaci vycestovali s pani učiteľkou Mgr. Monikou Gergelyovou za jazykovo-poznávacím pobytom do mestečka Barnstaple v severnom Devone v Anglicku. Spolu s našimi žiakmi absolvujú tento pobyt aj žiaci zo ZŠ s MŠ Trstín a ZŠ s MŠ Ružindol.

            15 žiakov našej školy z 8. a 9. ročníka absolvuje 12 dňový vzdelávací pobyt, počas ktorého budú študovať v jazykovej škole SOL, spoznávať novú kultúru, nadväzovať priateľstvá, bývať v anglicky hovoriacich rodinách.

            Pokračovanie cesty do Anglicka dnes začalo trajektom s výbornými raňajkami.

            Vo Winchestri sme si pozreli Kadedrálu a múzeum, po ceste ešte Stonehenge. Ešte hodinka a sme v Barnstaple, kde rozdelíme deti do rodín.

                                                   Mgr. M. Gergelyová, cestovateľka

          • Jazykový pobyt v Anglicku - Veľkonočný pondelok

          •           Prvý deň výletu máme za sebou. Ráno sme sa naraňajkovali v Nemecku a odtiaľ sme sa zastavili v Belgicku v Bruseli. Pozreli sme si námestie a významné pamiatky ako katedrálu, mestskú radnicu, sochu cikajúceho chlapčeka a atómium. Obedovali sme výborné wafle. Výlet sme zakončili prehliadkou minieurópy. Ďalej pokračujeme do Francúzska.

                                    Mgr. M. Gergelyová, vedúca štúdijného pobytu

          • McDonald´s Cup futbalový turnaj

          • V utorok 04.04.2023 sa naši žiaci zúčastnili futbalového turnaja McDonald´s Cup. Aj napriek veľkej snahe sa im v konkurencii ZŠ Špačince, Súkr. ZŠ Félix, ZŠ Nám. SUT a ZŠ Šúrovce nepodarilo postúpiť zo skupiny do ďalších bojov. Aj napriek tomu im ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

            ZŠ Boleráz reprezentovali: A. Blecha, A. Danišovič, S. Dekan, A. Harasník, M. Horváth, J. Hubinský, P. Hubinský, D. Kačmarík, N. Krajčovič, P. Krajčovič, S. Mikulka, L. Sobol, A. Chovancová, D. Babirátová, T. Zajíček.

          • Veľkonočné prázdniny

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

                              prajeme Vám krásne prežitie Veľkej noci v kruhu najbližších.

            Veľkonočné prázdniny sa uskutočnia od 6.apríla (štvrtok) do 11. apríla 2023 (utorok).

            Nástup do školy je v stredu 12.apríla 2023.

                                                                                      vedenie školy

          • „Zbieram baterky“ - projekt

          •         ZŠ s MŠ Boleráz pokračuje v enviromentálnom projekte Zbieram baterky.

            Cieľom projektu je zvýšiť informovanosť a environmentálne povedomie detí a verejnosti o zbere a recyklácii tohto druhu odpadu, ako aj vybudovanie a prehĺbenie pozitívneho vzťahu mladých ľudí k životnému prostrediu a prírode.

            Batérie a akumulátory sú bežne používané ako zdroje energie, sú však nebezpečné pre ľudské zdravie a životné prostredie. Kým sa používajú, nepredstavujú problém. Keď sa ich funkčnosť stratí, stávajú sa nebezpečnými odpadmi. Niektoré batérie obsahujú toxické kovy, ktoré môžu poškodiť ľudské zdravie aj v najmenších koncentráciách, napr. kadmium, olovo, ortuť, mangán a iné. Pohodené v prírode uvoľňujú elektrolyt s molekulami kovu ďalej do pôdy a vody… A pritom kovy z batérií sa dajú pekne znovu roztaviť a použiť.


            A preto baterky do koša nepatria!

            Môžete ich odniesť do zberného dvora, do predajne elektrospotrebičov so zberom použitých batérií alebo, jednoducho, sem do školy alebo MŠ.

            Dnes odviezli zo školy na spracovanie 320 kg použitých batérií, ktoré sa nám spolu s materskou školou podarilo vyzbierať.

            Ďakujeme všetkým, ktorým záleží na životnom prostredí!

             

          • Veľkonočné aranžovanie

          • V piatok 31. marca sa žiačky 7. ročníka N. Kučerová a S. Kostolanská zúčastnili súťaže Veľkonočné aranžovanie.

            N. Kučerová získala 1. miesto v disciplíne voľné aranžovanie.

            Srdečne blahoželáme!