• Jazykový pobyt v Anglicku

          •             Prvý deň v škole sa žiaci zoznamovali s novým prostredím, so svojimi lektorkami a absolvovali prvé interaktívne vyučovacie hodiny v anglickom jazyku. Po obede, za dosť nepriaznivého počasia, bola pre nich pripravená prehliadke mesta so sprievodkyňou. Navštívili múzeum, prístav a kostolík. Potom riešili úlohy, v ktorých mali použiť informácie, ktoré sa dozvedeli z výkladu sprievodkyne.

            Druhý deň vyučovania bol zameraný súťažne. Žiaci pracovali v skupinách. Poobede nás čaká návšteva pláže.

                              Mgr. M. Gergelyová

             

          • Plavecký výcvik - apríl 2023

          •       Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci 3., 4. ročníka a z 5.B r v rámci osnov telesnej výchovy zúčastňujú základného plaveckého výcviku v Mestskej plavárni v Senici, v rozsahu 10 hodín.

            Cieľom výcviku je hravou činnosťou prekonať strach z vody, zvládnuť základné plavecké návyky, dýchanie do vody, splývanie na bruchu a chrbte, znakové a kraulové nohy, zoskok a vynorenie v malej a veľkej vode.

          • Jazykový pobyt - 2. deň na ceste tam

          •                        Naši žiaci vycestovali s pani učiteľkou Mgr. Monikou Gergelyovou za jazykovo-poznávacím pobytom do mestečka Barnstaple v severnom Devone v Anglicku. Spolu s našimi žiakmi absolvujú tento pobyt aj žiaci zo ZŠ s MŠ Trstín a ZŠ s MŠ Ružindol.

            15 žiakov našej školy z 8. a 9. ročníka absolvuje 12 dňový vzdelávací pobyt, počas ktorého budú študovať v jazykovej škole SOL, spoznávať novú kultúru, nadväzovať priateľstvá, bývať v anglicky hovoriacich rodinách.

            Pokračovanie cesty do Anglicka dnes začalo trajektom s výbornými raňajkami.

            Vo Winchestri sme si pozreli Kadedrálu a múzeum, po ceste ešte Stonehenge. Ešte hodinka a sme v Barnstaple, kde rozdelíme deti do rodín.

                                                   Mgr. M. Gergelyová, cestovateľka

          • Jazykový pobyt v Anglicku - Veľkonočný pondelok

          •           Prvý deň výletu máme za sebou. Ráno sme sa naraňajkovali v Nemecku a odtiaľ sme sa zastavili v Belgicku v Bruseli. Pozreli sme si námestie a významné pamiatky ako katedrálu, mestskú radnicu, sochu cikajúceho chlapčeka a atómium. Obedovali sme výborné wafle. Výlet sme zakončili prehliadkou minieurópy. Ďalej pokračujeme do Francúzska.

                                    Mgr. M. Gergelyová, vedúca štúdijného pobytu

          • McDonald´s Cup futbalový turnaj

          • V utorok 04.04.2023 sa naši žiaci zúčastnili futbalového turnaja McDonald´s Cup. Aj napriek veľkej snahe sa im v konkurencii ZŠ Špačince, Súkr. ZŠ Félix, ZŠ Nám. SUT a ZŠ Šúrovce nepodarilo postúpiť zo skupiny do ďalších bojov. Aj napriek tomu im ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

            ZŠ Boleráz reprezentovali: A. Blecha, A. Danišovič, S. Dekan, A. Harasník, M. Horváth, J. Hubinský, P. Hubinský, D. Kačmarík, N. Krajčovič, P. Krajčovič, S. Mikulka, L. Sobol, A. Chovancová, D. Babirátová, T. Zajíček.

          • Veľkonočné prázdniny

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

                              prajeme Vám krásne prežitie Veľkej noci v kruhu najbližších.

            Veľkonočné prázdniny sa uskutočnia od 6.apríla (štvrtok) do 11. apríla 2023 (utorok).

            Nástup do školy je v stredu 12.apríla 2023.

                                                                                      vedenie školy

          • „Zbieram baterky“ - projekt

          •         ZŠ s MŠ Boleráz pokračuje v enviromentálnom projekte Zbieram baterky.

            Cieľom projektu je zvýšiť informovanosť a environmentálne povedomie detí a verejnosti o zbere a recyklácii tohto druhu odpadu, ako aj vybudovanie a prehĺbenie pozitívneho vzťahu mladých ľudí k životnému prostrediu a prírode.

            Batérie a akumulátory sú bežne používané ako zdroje energie, sú však nebezpečné pre ľudské zdravie a životné prostredie. Kým sa používajú, nepredstavujú problém. Keď sa ich funkčnosť stratí, stávajú sa nebezpečnými odpadmi. Niektoré batérie obsahujú toxické kovy, ktoré môžu poškodiť ľudské zdravie aj v najmenších koncentráciách, napr. kadmium, olovo, ortuť, mangán a iné. Pohodené v prírode uvoľňujú elektrolyt s molekulami kovu ďalej do pôdy a vody… A pritom kovy z batérií sa dajú pekne znovu roztaviť a použiť.


            A preto baterky do koša nepatria!

            Môžete ich odniesť do zberného dvora, do predajne elektrospotrebičov so zberom použitých batérií alebo, jednoducho, sem do školy alebo MŠ.

            Dnes odviezli zo školy na spracovanie 320 kg použitých batérií, ktoré sa nám spolu s materskou školou podarilo vyzbierať.

            Ďakujeme všetkým, ktorým záleží na životnom prostredí!

             

          • Veľkonočné aranžovanie

          • V piatok 31. marca sa žiačky 7. ročníka N. Kučerová a S. Kostolanská zúčastnili súťaže Veľkonočné aranžovanie.

            N. Kučerová získala 1. miesto v disciplíne voľné aranžovanie.

            Srdečne blahoželáme!

          • Marec - Mesiac knihy - aktivity v ŠKD2

          •     Keďže je marec Mesiac knihy, tak sme v rámci ŠKD celý mesiac navštevovali našu školskú knižnicu, kde sme čítali a rozprávali sa o knihách. 

            V rámci aktivít sme už privolávali jar našimi výrobkami  - jarné kvety,ktorými sme si vyzdobili našu nástenku.

            Keďže vonku ešte stále pofukuje vetrík, využili sme ho na súťaž v lietaní papierových lietadiel, ktoré si deti vyrobili a vyzdobili podľa vlastnej fantázie. V upršanom počasí sme rozvíjali našu finančnú gramotnosť a zahrali sme sa na predavačov.

          • Školské ovocie - program

          • Naša škola je zapojená do programu Školské ovocie. 

            Vydávame ho žiakom v ZŠ aj MŠ  2x do mesiaca počas prestávok. Väčšinou dostanú žiaci ovocnú šťavu a ovocie.

            Cieľom Školského programu je podpora zdravého a chutného stravovania detí a zvýšenie ich vedomostí o zdravotných účinkoch ovocia, zeleniny a mlieka. Dodávanie takýchto výrobkov slúži na podporu zdravých stravovacích návykov detí nad rámec stravovania v školách, a nie na nahrádzanie riadnych jedál v rámci školského stravovania.

            Vďaka Školskému programu je deťom a žiakom zabezpečovaná distribúcia rôznych výrobkov ovocia a zeleniny.

            Viac info od dodávateľa Dobré jablká  https://dobrejablka.sk/skolske-ovocie/

          • Hodina deťom - poďakovanie

          •                 Minulý týždeň sa uskutočnila na našej škole ako aj v materskej škole zbierka Hodina deťom.

            Spolu sme vyzbierali sumu 137 eur. 

            Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa zapojili do zbierky a prispeli na pomoc deťom v ohrození.

          • 2% z dane - pomoc škole

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

                        pomôžte nám s revitalizaciou školského dvora darovaním 2% z dane!

            Našim cieľom je vytvoriť triedu v prírode a oddychovú zónu pre žiakov školy. Chceme spojiť teoretické a praktické vedomosti, aktívne zapojiť žiakov do ochrany životného prostredia, vytvoriť atraktívnu lokalitu vhodnú na praktickú výučbu a aktívny oddych spojený s poznávaním biodiverzity blízkeho okolia; prepojiť medzipredmetové vzťahy z biológie, matematiky, chémie, fyziky, prírodovedy, techniky atď.

            Získať priestor na názorné vyučovanie, prepojiť vyučovanie s prírodou, zároveň vytvoriť miesto pre oddych, spoločné triedne aktivity i pracovať na vytváraní komunitných vzťahov v rámci obce Boleráz, aby sa aj rodičia mohli podieľať na mimoškolských aktivitách v spolupráci so školou.

            Našim zámerom je revitalizácia a skrášlenie dvora a školskej záhrady, kedy žiaci získajú možnosť tráviť viac času vo vonkajšom prostredí školy.

            Nakoľko si revitalizácia vyžaduje nemalé prostriedky, Vašim darom by ste nám veľmi pomohli.

                             Ďakujeme za podporu!